ingrediënten
3 preien, alleen het witte deel
300 gram champignons
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
50 ml gecondenseerde melk, ongezoet
½ bosje peterselie
zout
peper
bereiding
Maak de champignons schoon door ze met een vochtige doek af te vegen. Maak ook de prei en de ui schoon. Snijd alle groenten klein.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui een minuut of 5 op laag vuur. Voeg de prei en de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
Schenk er zo veel water bij dat alle groenten onder water staan. En voeg ook het bouillonblokje toe.
Breng het water aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Was ondertussen de peterselie en snijd het fijn.
Pureer de groenten met de gecondenseerde melk en peterselie.
Voeg er zo veel bouillon aan toe dat de soep een dikte krijgt die je lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep goed warm.
Extra tip!
Als je wilt kun je een paar champignons achterhouden voor het koken van de soep. Snijd de champignons fijn en verdeel ze over de met soep gevulde soepkommen als garnering